Нови продукти

Вижте всички статии

Защо да изберем новата материя тенсел това лято?

Защо да изберем новата материя тенсел това лято?

Лятото е все по-близо, но подготвяте ли се за него? Сред най-вълнуващите преживявания се нарежда закупуването на нови плажни аксесоари, с които да запечатате едни от най-вълнуващите преживявания през предстоящия сезон. Но тази година сред най-желаните материи се подрежда набиращия популярност тенсел, познат още като лионел. С какво се характеризира и защо да изберем тази материя? Нека видим кои са неговите основни характеристики!

Създаден с грижа за природата

Тенсел се произвежда от устойчиво управлявана евкалиптова дървесина, която е сертифицирана от Forest Stewardship Council (FSC). След това се въвежда в система за изработване на материя със затворен цикъл, която възстановява 99% от нетоксичните химикали, необходими за разграждането на дървесината във влакна. Тази затворена система се захранва от биоенергия. Като цяло можем да кажем, че тенсел е възможно най-устойчивия материал в момента на пазара, създаден с грижа за природата.

Предлага ефективна абсорбция

Основно предимство на тенсел е способността му бързо да извежда влагата от кожата. Всъщност в сравнение с памука тенселът може да абсорбира влагата с около 50% по-бързо и да я освободи в атмосферата. Това го прави идеален за физически упражнения и високи температури, особено ако сте решили да прекарате малко време на плажа с избраните от вас плажни аксесоари. 

плажни аксесоари от тенсел

Дишаща материя

Това е много дишащ материал, който ви помага да се охладите в горещото време. В резултат се поддържа и регулира ефективно температурата на тялото. Не прегаряте, а дори напротив – чувствате се прохладно дори и в най-слънчевите дни.

Материята е антибактериална

Това означава, че плажните аксесоари ви ще миришат по-свежо за по-дълго време. Доказателствата подкрепят това, като показват, че тенселът забавя растежа на бактериите. Благодарение на това драстично се редуцира неприятната миризма, както и шансът за развитие на заболявания по кожата, придружени с парене, сърбеж и зачервяване.

плажни аксесоари триумф

Осигуряване на трайна мекота

Сред основните предимства на тенсел се нарежда неговата мекота, която се запазва за дълго време. Тъканите са в състояние да издържат на многократни цикли на пране и сушене в сравнение с обикновения памук. Това е причината за устойчивостта на избраните от вас плажни аксесоари.

Запазване на цвета за дълго време

Тенсел е създаден с мисъл за цвета - важна характеристика, която не бива да се пренебрегва. Никой не иска ярките му цветни аксесоари за плажа да избледняват с времето. Това е и основната причина повечето от тях да бъдат изхвърлени. Нещо повече - едно от предимствата на тенсел е, че е лесен за боядисване, а цветовете са наситени за дълго време. Това е така, защото суровият небоядисан тенсел е бял, докато памукът и другите естествени влакна често са почти бели или бежови. Това премахва необходимостта от добавяне на повече химикали за избелване на тъканта преди боядисване, което удължава живота на материята.

Ако вече сме предизвикали вашия интерес, то тогава имаме страхотни новини за вас! В каталога на Анабел ще откриете разнообразие от плажни аксесоари, изработени от тенсел, който е със 100% естествен произход. Материята осигурява възможност кожата да диша, като в същото време не се мачка и се разгражда напълно, без да замърсява природата.

Видяхте ли новите модели бански костюми, горна част на бански и долна част на бански. :) Сигурни сме, че ще ви смаят!

Обновете летния си гардероб още сега и се насладете на прекрасно предстоящо лято, изпълнено с множество незабравими емоции!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Последни статии от Блога на AnaBel.bg

Експертни съвети: Как да намерите перфектния размер бельо Triumph

12 Сеп 2023
Изборът на бельо може да зависи от различни фактори и поводи, включително вашият стил, настроение и нужди. Ето някои примери на бельо за различни...

Еволюция на бельото Triumph - Пътуване през десетилетията

20 Май 2023
Историята на Triumph е история на иновации, качество и стил. Повече от век марката е в челните редици що се отнася до дизайна на бельо, разширявай...

Защо да изберем новата материя тенсел това лято?

10 Май 2023
Лятото вече чука на вашите врати, но дали успяхте да се подготвите за него? Сред най-вълнуващите преживявания се нарежда закупуването на нови плаж...